Hur man renar stenar - kristaller

Hur man renar sina stenar/kristaller


Det är lika viktigt att rena dina stenar/kristaller som att ta hand om dig själv

Stenar och kristaller fungerar precis som oss. De kan bli trötta eller få i sig negativa energier eller helt enkelt bli dränerade på energi.

Därför är det viktigt att ta hand om och vårda din sten/kristall.

Första steget när du ska köpa en sten/kristall är att ta den mellan dina händer, sätta den mot solarplexus eller mot pannan. Gör det som känns lättast för just dig. Alla är vi unika och fungerar olika.

Tänk dig att du för in stenens/kristallens energi genom punkten du valt och känn in hur din kropp svarar på energin. Kittlas det, blir du varm eller kanske ryser i kroppen. Det betyder att det finns mycket energi i den, och din energi svarar på dess energi. Välj den som du tycker känns bäst för just dig.

Stenar och kristaller i bild: tigeröga, vit celestit, sodalit, sugilit och röd granat

Tredje steget är att fylla på med energi till stenen/kristallen.

Det gör du genom att lägga den i solsken. Då både fylls den med ny positiv energi (Gudomligt ljus), samtidigt som solen renar stenen/kristallen lite extra. Låt den gärna ligga ett helt dygn, i alla fall första gången. Låt den gärna ligga i månens ljus då även månens energi är stark. Månen och solen har olika sorts energifrekvens. Det är perfekt att passa på att lägga ut stenarna/kristallerna vid olika månstadier som till exempel fullmåne.

Man kan även ge healing till sina stenar/kristaller. Om du själv inte har kunskap om healing så kan man be en healer att fylla på den med healing. Vi på Divine Angels använder alltid sol-, mån- och reikienergi i våra stenar och kristaller när vi ska ladda dem med energi.

Andra steget är att rena stenen/kristallen. Du bör alltid rena dina nyinköpta stenar/kristaller. Den har antagligen haft en lång färd att få komma just till dig. Allt som den drabbats av har gett en energi-impuls i stenen/kristallen. De är väldigt känsliga. Precis som vi själva.


Man renar den genom att hålla den under kallt rinnande vatten. Föreställ dig att den negativa energin rinner av den. Du kan även be änglarna om hjälp att den ska renas i deras ljus, samtidigt som du håller den under vattnet.

Vill du vara ännu säkrare på att den blivit helt ren så kan du använda en pendel, ifall du har det. Fråga om den behöver renas mer eller om den är fullständigt ren.


Sen har även stenen                en renande effekt på andra stenar.

Stenar och kristaller i bild: Bergskristall, celestin, ökenros, vit celestit, sugilit, grön jaspis och karneol

Hjärtligt välkommen att gilla Divine Angels på Facebook eller Instagram!