Stenar och Kristaller

Stenar och kristaller

Alla stenar och kristaller har sin egen unika energifrekvens och alla har en särskild unik förmåga att hela och lösa upp blockeringar i din livssituation.

Baschakrat: Olika stenar och kristaller för baschakrat är granat, rubin, agat, blodsten, tigeröga, hematit, onyx, rosenkvarts och rökkvarts

Röd granat: Det finns flera olika färgvarianter för granaten, men just den röda är särskilt fokuserat på baschakrat. Dock renar och ger den kroppens alla chakran ny energi.

Granat är en stark energigivande och vitaliserande sten. Röd granat visar oss både det goda och det onda inom oss och lär oss om oss själva. Den hjälper oss att hålla våra energier i balans.

Röd granat tar fram alla negativa känslor till ytan så att de kan renas.

Den här stenen har stor inverkan på vår sexualitet. och kan användas mot sterilitet, impotens eller bristande glädje på det sexuella samlivet.

Helande förmåga: Granat stimulerar ämnesomsättningen, renar och vitaliserar blodet, hjärtat, lungorna och DNA-molekylerna,  det vill säga, vitaliserar hela kroppen. Den är även bra för att motverka blockeringar både i ryggrad och i kroppens celler.

Granaten hjälper kroppen att ta upp vitaminer och mineraler.


Speciellt för röd granat: Den representerar kärlek. Om den ställs in på hjärtats energi vitaliserar den positiva känslor och stärker sexualiteten.

Den är även bra för att kontrollera vrede, speciellt om den är riktad mot dig själv.

Den är en självutvecklande sten och man kan nå långt i sin egen utveckling med att arbeta med dess energi.

Rubin: Rubinen öppnar och helar rot- och hjärtchakrat. Bra för att stärka vårt hjärta och jordförbindelsen.


Rubin är bra för att hjälpa oss bli självständiga individer. Den stärker vår tro på oss själva.

Rubin är en överflödets sten som hjälper att attrahera rikedom och passion.

Helande förmåga: Rubin avgiftar kropp, blod och lymfa och motverkar feber, infektionssjukdomar och cirkulationsproblem. Den är extremt bra för hjärtat och blodcirkulationen. Den stärker binjurar, njurar, fortplantningsorgan och mjälte.


Speciellt för rubin: En sten som ger bra skydd mot övernaturliga attacker så som "vampyrism" (energitjuv) mot hjärtans energier.


Även bra för kvinnor som har svårt att frigöra sig från fadersbindning eller kvinnor som alltid blir förälskad i en substitutsfader.

Tigeröga: Tigeröga för samman solens energier med jordenergierna på en hög energifrekvens, men är ändå en jordande energi. En utmärkt sten för att aktivera hjärnan och koncentrationsförmågan. En sten som hjälper dig att bli inspirerad och närvarande när du är okoncentrerad eller trött.

Helande förmåga: Tigeröga stärker ögon i allmänhet och särskilt mörkerseende. Den läker fortplantningsorgan och löser upp sammandragningar. Den hjälper till att läka både halsbesvär och benbrott.


Speciellt för tigeröga: Tigeröga är beskyddande när det gäller negativa attacker så som negativa tankar mot dig eller förbannelser. Användes ofta som talisman förr i tiden.

Tigeröga är även en sten som visar sanningen om oss själva, hur vi själva är. En ärlig sten som visar oss fakta om oss själva. En fantastisk sten att använda för att förbättra sina brister och få insikt om sina talanger.


Navelchakrat: Olika stenar och kristaller för navelchakrat är karneol, citrin och topas.

Karneol: Karneol har en väldigt stark positiv energi. Den hjälper till att jorda dig så du kan vara närvarande i verkligheten. Karneol har en trygg och varm energi. Den ger oss ro och harmoni i sinnet, och hjälper oss med livsglädjen.

Den beskyddar även mot all nedsatt energi och även avundsjuka och raseri. Den är utmärkt om du behöver ny energi, motiveras eller öka din kreativa förmåga. Den hjälper dig att hålla dig fokuserad särskilt under meditation.

Helande förmåga: Karneol är full av livskraft och vitalitet. Den förbättrar kroppens upptagning av vitaminer och mineraler och ser till att de når ut till kroppens alla organ.

Karneol stimulerar ämnesomsättningen, reglerar kroppsvätskor och njurar, skyndar på läkningen av ben och ligament och stillar blod.

Karneol påverkar de kvinnliga könsorganen och ökar fertiliteten. Det är en sten som besegrar frigiditet och impotens, läker problem i den nedre delen av ryggen, reumatism, ledgångsinflammationer, nervsmärtor och depression, framför allt hos äldre personer.


Speciellt för karneol: Karneol har en viss förmåga att rena andra stenar.

Den kan bli klarare i färg om man exponerar den för solljus.

Topas: Topas kan ha olika färger. Den kan vara guldgul, blå, brun, rosaröd, grön eller klar.

Den är mjuk och empatisk i sina energier. Topasen är en sten som främjar lycka och lugn. Det är en väldigt positiv sten som gör dig glad och till en glädjespridare. Den medför kärlek och tur. Topas är en kristall som gör det svårt för negativa energier att finnas i din närhet. Det är en kristall som hjälper att hitta rikedomen i dig själv och få självinsikt. Den hjälper oss att leva i nuet. Man får även ett större behov av att utveckla sin vishet.

Helande förmåga: Topas kan användas till att säkerställa god hälsa. Den stärker matsmältningen och bekämpar anorexia, återställer smaksinnet, är bra för nerverna och stimulerar ämnesomsättningen.


Speciellt för topas: Topas är en mycket bra kristall för att rena auran. Den påskyndar din andliga utveckling när det känns trög. Topas har även genom tiderna använts som skydd mot trolldom och negativ energi.

Solarplexuschakrat: Olika stenar och kristaller för solarplexuschakrat är gul citrin, topas, aventurin och solsten

Gul Citrin: Citrin sänker ångest och nervositet hos dig och hjälper till att hitta den inre glädjen och stärker livsglädjen.

Den har en stark positiv effekt mot stress.

Det är en kristall som bringar överflöd och hjälper dig att uppnå välstånd.

Citrin ger ett visst lugn så det är lättare att ta fram visheten och koncentrationen.

Är en utmärkt sten om man vill övervinna depression.

Den har förmågan att rena alla kroppens chakran, men är extra effektiv för navel- och solarplexuschakrat.

Helande förmåga: Citrin är en utmärkt sten när kroppen behöver vitaliseras och ladda batterierna. Den är mycket bra för att motverka kronisk trötthet och vänder degenerativ sjukdom.


Citrin stimulerar matsmältningen, mjälten och bukspottskörteln. Den upphäver infektioner i njurar och urinblåsa, lindrar ögonproblem, ökar blodcirkulationen, avgiftar blodet, aktiverar tymuskörteln och balanserar sköldkörteln.

Den har en värmande effekt och stärker nerverna. Citrin mildrar förstoppning och avlägsnar celluliter. Som elixir hjälper den mot menstruationsproblem, klimakteriesymptom och värmevallningar. Den balanserar hormonerna och gör dig mindre trött.


Speciellt för gul citrin: Citrin är en sten som aldrig behöver renas så som andra. Den har förmågan att absorbera och omvandla negativ energi. Därför har den effekten av att ge bra skydd i omgivningen. Den fungerar som ett varningssystem till auran.

Solsten: Solsten är en glädjebringande sten som det finns mycket ljus och positiv energi runt. Den hjälper till att föra in ljuset i både kropp och själ. Den har en inverkan på alla dina chakran, den renar och fyller dem med energi. Den har både  solens energi och kraft i sig. Den är bra för att motverka depression. Den hjälper till med självförtroendet och för att hålla dig optimistisk.

Helande förmåga: Solsten stimulerar självläkande krafter. Den reglerar det autonoma nervsystemet och harmoniserar samtliga organ. Den motverkar kroniskt halsont och mildrar magsår.

Den är utomordentligt bra för säsongsbetonade störningar och lyfter bort varje depression. Den kan användas runt kroppen och lindrar problem med brosk, reumatism och diffus värk och smärta.


Speciellt för solsten: Den är utmärkt om man har energidränering runt sig eller behöver klippa negativa band.

Den är även väldigt kraftig till att få igång sexualiteten i vardagen.

Hjärtchakrat: Olika stenar och kristaller för hjärtchakrat är malakit, rosenkvarts, vattenmelonturmalin, smaragd, grön kalcit, jade, azurit, aventurin och månsten

Malakit: Malakit är en mycket kraftfull sten som gräver i djupet när det gäller det emotionella. Malakit drar upp varje förtryckt känsla till ytan och den stoppar inte förrän varje negativ känsla är upplöst.

Malakiten hjälper oss att hitta oss själva och att ha bra kontakt med vår inre glädje.

Malakit absorberar lätt nedsatt energi och föroreningar i både din kropp och i atmosfären runt dig. Malakiten renar och aktiverar alla våra chakran och ställer in dem på andlig vägledning.

Placera på pannchakrat för att få en klarare bild av andevärlden. Och på hjärtchakrat ger den balans och harmoni.


Malakit är toxisk och ska absolut inte användas som kristallelexir.

Det är väldigt viktigt att rena malakiten efter den har används. Kan också gärna renas före användning.


Helande förmåga: Malakit är en mångsidig läkande sten. Den är särskilt bra vid kramper, däribland menssmärtor och den underlättar barnafödande. Den har kallats för barnmorskesten. Den står i samklang med de kvinnliga könsorganen och motverkar alla sexuellt överförda sjukdomar.

Den sänker blodtrycket, motverkar astma, ledgångsinflammationer, epilepsi, frakturer, svullna leder, åksjuka, yrsel och tumörer. Den stärker synnerverna, bukspottkörteln, mjälten och bisköldkörteln.

Den justerar DNA och cellstrukturer och förstärker immunförsvaret. Malakit stimulerar levern så att den stöter bort gifter och reducerar försurning av vävnader. När malakit bärs runt midjan motverkar den diabetes.

Kan hållas mot solarplexus för att den ska absorbera negativa känslor.


Speciellt för malakit: Har du ont någonstans kan du placera malakiten på detta ställe, och bara låta malakiten absorbera det onda. Den har en sorts inflytande på alla sorters inflammationer.

Malakiten suger även upp strålningar och plutoniumföroreningar.

Jade: Jade har en mycket mjuk energi. Jade är en sten för hjärtat. Den kan lindra smärtan på det mest förkrossade hjärtat och rena så man åter igen kan känna trygghet. Den ger oss energi när vi känner oss nere och snabbt behöver få förnyad energi.

Den förstärker immunförsvaret och renar både kropp och själ från "gifter". Den hjälper dig även mot stress. Den hjälper dig att få bort negativa tankar och lugnar sinnet.

Helande förmåga: Jade stärker njurar och binjurar, avlägsnar gifter, bygger upp celler och skelett och läker stygn. Den främjar fertilitet och barnafödande. Den är bra för höfter och mjälte.

Jade balanserar kroppsvätskorna och halterna av vatten och salt, och de sura och basiska ämnena i vår kropp.


Speciellt för jade: Placera på pannan och få insiktsfulla drömmar. Den hjälper dig andligt att hitta vem du egentligen är och väcker dold kunskap till liv.

Halschakrat: Olika stenar och kristaller för halschakrat är sodalit, turkos, lapiz lazuli, akvamarin, agat, celestit och safir

Sodalit: Sodaliten förenar de manliga och feminina energierna, det logiska med det intuitiva.

Den hjälper till att få igång oss att lösa våra uppgifter när det känns trögt.

Sodaliten hjälper oss även att uttrycka våra känslor, att våga säga ifrån. Den har en avslappnande effekt på både kropp och sinne.

Den hjälper att avlägsna mentala förvirringar.

Helande förmåga: Sodalit balanserar ämnesomsättningen, bra mot kalciumbrist, renar lymfsystemet och stärker immunförsvaret. Den bekämpar strålningsskador och sömnlöshet.

Den stärker hals, stämband och struphuvud och hjälper vid heshet och problem med matsmältningen. Den sänker feber och blodtryck och stimulerar kroppens upptag av vätska.


Speciellt för sodalit: Sodaliten rensar bort elektromagnetiska föroreningar. Liksom pyrit kan den vara jättepraktisk att ha jämte datorn för att blockera utsläppen.

Den är speciellt bra till grupparbeten, då den förstärker kamratskap och tillit inom gruppen.

Lapis lazuli: Lapis lazuli har betraktats under tiderna som en helig sten. Den stärker den andliga kraften hos oss och stimulerar pann- och halschakran. Den ökar klarhet och koncentrationsförmågan. Den ger kraftfull energi till tankeverksamheten.

Den är bra för immunförsvaret och om man har halsfluss eller andningssvårigheter.

Den skapar både kärleks- och vänskapsband.

Helande förmåga: Lapis lazuli dämpar smärta, särskilt från migränhuvudvärk. Den bekämpar depression, stärker andningsorgan och nervsystem, stärker hals, struphuvud och sköldkörtel, är renande för våra inre organ såsom blodet och benmärg, stärker tymuskörteln och ökar vårt immunförsvar.

Lapis lazuli är bra mot nedsatt hörsel, lindrar sömnlöshet, yrsel och sänker blodtrycket.


Speciellt för lapis lazuli:

Den är bra på att vända en negativ spiral, (att det du sänder ut kommer tillbaka till dig själv).

Den tar bort stress snabbt och ger en djup frid.

Det är en beskyddande sten och tar kontakt med de andliga guiderna. Bra att använda om du får övernaturliga attacker mot dig. Då blockar och skickar lapis lazuli tillbaka attackerna istället.

Pannchakrat: Olika stenar och kristaller för pannchakrat är ametist, violett apatit, azurit kalcit, safir, flourit, lapis lazuli

Ametist: Ametist är en högt andligt vibrerande sten. Det är en stark och beskyddande sten som kan absorbera negativ energi. Det är en helande och renande sten. Det är en lugnande sten och utmärkt till meditation då den lugnar sinnet och ökar din intuition. Den hjälper att bibehålla fokus under meditationen. Den är bra för både kropp och själ, helar och renar och ger lugn till själen. Den hjälper för ett bättre minne och gör dig mer motiverad i dina mål. Den löser upp ilska och argt temperament. Den hjälper dig att få en mer andlig kontakt med dig själv. Dämpar stress och skapar harmoni.

Helande förmåga: Ametist stärker hormonproduktionen, ställer in det endokrina systemet (våra körtlar) och ämnesomsättningen. Den stärker våra organ och immunförsvaret. Den är utmärkt för att rena blodet.

Ametist lindrar fysisk, emotionell och psykologisk smärta eller stress och blockerar geopatisk stress, t ex från curry-kors. Den mildrar huvudvärk och löser upp spänningar. Den här stenen minskar blåmärken, skador, svullnader och behandlar hörselproblem.

Den är bra vid lungsjukdomar och andningsproblem, hudåkommor, cellrubbningar och sjukdomar relaterade till matsmältningen. Den är bra för tarmarna, reglerar bakteriefloran, avlägsnar parasiter och stärker upptagningen av vatten. Ametist lindrar sömnlöshet och ger god sömn.

Ametisten förenar de fysiska, mentala och emotionella kropparna med den andliga. Ametisten renar auran, omvandlar negativ energi och stimulerar hals- och kronchakrat. Den hjälper döende med övergången. Ametist kan stabilisera psykiatriska tillstånd men bör inte användas vid paranoida eller schizofreni.


Speciellt för ametist: Ametist är bra att ha i ett rum för att rena bort negativa energier i atmosfären.

En bra sten att använda för att fortsätta vår andliga väg.

Blå safir: Blå Safir kallas också vishetens sten. Det finns flera olika färger av safir som har just sin unika vishet. Safir är en helig sten som ger dig andligt ljus. Den hjälper till att stilla sinnet och gör det fokuserat. Den är extremt bra att ha till chakrahealing. En andlig sten som hjälper dig att stanna kvar på din andliga väg. Den ger tillit och frid i sinnet. Den kan sätta dig i förbindelse med dina religiösa känslor och att söka efter sanningen.

Den hjälper till att hitta vår livsväg.

Helande förmåga: Safir lugnar överaktiva kroppssystem och reglerar körtlarna. Den stärker ögonen och avlägsnar orenheter och stress. Den motverkar rubbningar i blodet och dämpar stora blödningar, stärker ådrorna och förbättrar deras elasticitet.


Speciellt för Blå safir: Schamaner använder den vid ceremonier för att förvandla negativa energier.

Den lockar till sig goda trofasta vänner. Den hjälper förmågan att föreställa sig ting i bilder. Därför en utmärkt bra meditations sten.

Det är en sten av andlighet som hjälper dig att utveckla din andlighet och gå din gudomliga livsväg.

Kronchakrat: Olika stenar och kristaller för kronchakrat är ametist, bergskristall, diamant, vit jade, vit turmalin, vit mjölkkvarts och herkimerdiamant

Bergskristall: Bergskristall innehåller alla färger och ger en känsla av Guds tillvaro. Bergkristall är en mångfaldig kristall och har många former som innebär olika egenskaper. Det går att lagra tankar i bergskristaller. Bergskristall har en naturlig förmåga att föra över energi och du kan ställa in den på den frekvens av energi du önskar. Som tex sprida en viss färgvibration eller skicka healing som tex kristallgitter.

Bergskristaller förstärker energierna både i och runt omkring dig.

Helande förmåga: Bergskristall är en mästerlig kristall till healing som kan användas till alla tillstånd. Den stimulerar immunförsvaret och ger kroppen balans. Den är utmärkt på att lindra brännskador. Bergskristall harmoniserar samtliga chakran och samordnar de subtila kropparna.


Speciellt för bergskristall: Bergskristall kan absorbera, lagra, reglera energi och lösa upp energiblockeringar. På det andliga planet höjer bergskristall energierna till den högsta nivå.

Diamant: Diamant är en ren sten. Det är en av de få stenar som aldrig behöver laddas upp. Den förstärker energierna i allt den kommer i kontakt med. Den kan även fylla i hål som kan uppstå i din aura. Den förbinder kronchakrat med gudomligt ljus. Det mentala intellektuella jaget och ett högre jag blir sammanlänkat och underlättar för upplysning. Den renar emotionella och mentala smärtor. Det är en sten som står för förhållandet mellan maskulint och feminint, Jing och Jang. Förhållandet mellan man och kvinna.

Helande förmåga: Diamant verkar mot grön starr, gör synen klarare och stärker hjärnan. Den dämpar allergier och kroniska sjukdomar och balanserar ämnesomsättningen. Den används traditionellt för att motverka förgiftningar.


Speciellt för diamant: Den förstärker alla andra stenars energi. Den för in ljus i allt.

Den förstärker en mans kärlek till sin fru. En perfekt sten för förlovningsringar.

Hjärtligt välkommen att gilla Divine Angels på Facebook eller Instagram!