Vad är bra mat

Vad är bra mat?

Rätt kost kan göra skillnad både i kropp och själ

En bra grundregel är att försöka äta så mycket ekologisk mat som möjlighet. Detta för att slippa få i sig bekämpningsmedel, antibiotika mm


När våra kropp får bra mat lär den sig direkt om något är bra eller dåligt för kroppen.


Vad är högfrekvent mat? Allt som vibrerar med en hög hastighet energimässigt. Den lättaste maten är förstås frukt och grönt. Sedan kommer fisk, skaldjur och fågel. Till sist kött.


Kött är tungt för kroppen att smälta. När vi äter en allt för sur kost som kött, socker, mejeri, ägg så blir kroppens PH-värde lågt. Det kan leda till olika sjukdomar som vi inte hade förr men som har kommit på senare år. Våra så kallade livsstilssjukdomar. För att komma till balans i kroppen behöver du "basa" kroppen. Det kan du göra genom att äta färska grönsaker och frukter. Även fermenterade grönsaker är bra.


Ett för högt intag av försurad mat leder till att kroppens PH-värde sjunker och det kan börja bildas urinsyra i bindväven. Urinsyra kan skapa inflammationer och gikt i kroppen. Då behöver kroppen basiska mineraler som finns lagrade i skelettet, och vid allt för högt intag av försurad föda leder det till urkalkning och benskörhet.


Vi människor kan bli mer basiska med hjälp av bra basisk föda samt mineraler som till exempel kalcium, magnesium och zink. Mineraler är bra för att återställa en sur kropp.


Sura livsmedel: Kött, ägg, valnötter, äppelcidervinäger, omogen frukt, ost, pastöriserad mjölk, linser, animaliskt fett, sojasås, läsk, alkohol, medicin, tobak, flera sorters bönor och torkad frukt är mycket syrabildande och försurande.


Basiska livsmedel: Mogen frukt, körsbär, hallon, vitlök, lök, oliver, tomater, tång, alger, getmjölk, paranötter, bovete, alfalfagroddar etc. är basbildande. Citroner, fikon, morot, rödbetor och miso är mycket basbildande.


Citroner är sura, men det har ingenting med PH-balansen att göra. Citron blir starkt basisk i kroppen. Så en bra idé är att dricka citronvatten till maten. Det stoppar även sötsuget.


Ju mer basisk föda du äter, desto mindre sötsug får du!


Hjärtligt välkommen att gilla Divine Angels på Facebook eller Instagram!