Lena Linusson

Lena Linusson

Lenas Mediala Center

Jag heter Lena Linusson och arbetar som certifierat medium och diplomerad Reikimaster och arbetar med Usui Holy Fire Reikihealing. Desssutom är jag certifierad Änglakortstydare. Min del av Divine Angels heter Lenas Mediala Center.


Min uppfattning är att vi alla vid födseln står i naturlig kontakt med andevärlden. Sedan formar livet oss så att vi mer eller mindre förtränger det som var helt naturligt för oss som barn.


Min medialitet har alltid varit med mig, men när jag var yngre kunde jag inte ”sätta ord” på vad det var. Var bara medveten om att jag aldrig kände mig ensam, utan det alltid fanns någon osynlig närvaro.

Jag träffade min man 1983, vi gifte oss, fick barn och livet rullade på. Jag lade min medialitet ”på hyllan” och ägnade mig åt att vara fru och mamma.


I slutet av 80-talet dog min dåvarande svärfar. En dag när jag befann mig i mitt kök och tittade ut genom fönstret, fick jag se min avlidne svärfar gå förbi utanför. Jag blev både förvånad och omskakad. Detta ledde till ett uppvaknande och jag mer eller mindre tvingades in i en konfrontation med mig själv.


Men det var först 2002 som min medvetna mediala och andliga utveckling började i och med personliga problem. Jag hade skilt mig 1999 och hade fått en hel del hårda törnar som ensamstående mamma. Jag började förstå att jag inte var här av en slump, utan hade större saker att uträtta, än att bara ”gå rakt igenom livet”.

Under min väg från 2005 till 2013 har jag förlorat 3 oerhört viktiga personer i mitt liv. Dels min bästa vän som genom sjukdom gick bort sommaren 2007, dels Björn, min livskamrat som fick en hjärtinfarkt september 2010 och min pappa våren 2013.  Min räddning har varit mitt mediumskap. Från första dagen på andra sidan har jag haft kontakt med dem. Dessa personer, som förutom min mamma, mina barn och barnbarn, har betytt mycket för mig när de var i livet, betyder lika mycket nu när de är i den andliga världen. De finns alltid vid min sida, stöttar mig, hjälper mig med svar och älskar mig för den jag är.


I oktober 2010 var jag på medium kurs i England på Arthur Findley College. Det var helt underbart. Trots nybliven änka och livet som ”kantat” rejält, var det här en av de bästa veckor jag varit med om.


December 2010 erhöll jag mitt efterlängtade mediumcertifikat.


I augusti 2012 hade jag återigen förmånen att kunna åka till Arthur Findley College på en ny kurs. Denna gång var kursinnehållet bl a Trancehealing.


2015 blev jag certifierad Änglakortsttydare genom Doreen Virtue.


Februari  2016 blev jag klar med min Usui Holy Fire II Reikimasterutbildning.


Under våren 2017 påbörjade jag första delen av en kurs i Medial coachingterapi hos Hasse Nyander på Ljusbärarna AB, som ett led i min utveckling av min mediala kompetens. Under våren 2021 erhöll jag mitt certifikat.

Som barn var jag med om två stora tragiska händelser och som kom att påverka mig väldigt mycket. Jag var närvarande både när min farmor och när min morfar dog. Farmor gick bort när jag var 4 år och morfar när jag var 8 år. Dessa två personer betydde väldigt mycket för mig och det kändes oerhört svårt att mista dem. Men trots min ringa ålder och att de inte var här fysiskt, kände jag ändå av deras närvaro.


När jag kom upp i tonåren kunde jag säga saker till personer om sådant jag inte hade en aning om. Och när någon frågade om det, kunde jag inte förklara hur jag visste. Åren gick och när jag blev äldre, förstod jag att min mor var synsk, och när hon förklarade, började jag förstå hur det hela hängde ihop. Det blev en omtumlande upptäckt. I det här skedet av livet förstod jag trots allt inte hur jag skulle använda min förmåga eller sambandet mellan min kunskap, andevärlden och den fysiska världen.

Jag sökte på nätet efter fler ”som jag” och började gå kurser i både mediumskap och healing. Jag mediterade både ensam och i grupp. Men jag hade svårt att tolka och förstå mina upplevelser och förstod att det skulle ta ett tag att lära sig.


Vid ett kurstillfälle hade vi besök av ett medium, som höll meditation med budskap. Budskapet till mig var att jag någon gång i framtiden skulle vara den som höll i meditationen, istället för att vara deltagare.


Jag gick kurser hos flera olika lärare, men det var först 2005 jag började gå på mediala kurser. Det förändrade mitt liv. I och med detta lärde jag mig att det är inom mig själv jag måste söka svaren och lära mig mer. På så sätt kunde jag ta vara på det som fanns inom mig och utveckla mina andliga gåvor.

I mitt arbete som medium fungerar jag som en länk mellan det fysiska och andliga livet. Det är viktigt enligt min uppfattning att jag kan ge bevis på att våra nära och kära finns med oss även efter den fysiska döden. De svarar på våra frågor, ger oss råd om hur vi kan hantera situationer i den livssituation som vi befinner oss i. För mig handlar andlig vägledning om att hjälpa människor att finna balans i livet.


För att inte skapa några rädslor, jobbar jag enbart i ljuset och kärlekens tecken. Lämnar därför inte budskap om  död eller sjukdom. Och självklart har jag tystnadsplikt.

Hjärtligt välkommen att gilla Divine Angels på Facebook eller Instagram!